Kuulonsuojaimet

Kuulonsuojainten tarkoitus on suojata kuuloa haitalliselta melulta ja estää kuulovaurion syntyminen. Suojaimia on käytettävä työssä aina, kun melutaso ylittää 85 desibeliä dB(A).

Voimakkaat äänet voivat tuhota sisäkorvan aistinsoluja. Nämä solut eivät uusiudu, joten kuulonmenetys on yleensä pysyvä. Melun seurauksena voi olla myös kiusallista tinnitusta tai ääniyliherkkyyttä. Usein juuri tinnitus on merkki siitä, että kuulo on alentunut.

Kerran menetettyä kuuloa ei saa takaisin, joten meluisissa harrastuksissa ja töissä kannattaa panostaa laadukkaisiin kuulosuojaimiin. Yksikin kova impulssimeluääni saattaa aiheuttaa pysyvän kuulovaurion. On tärkeää hankkia hyvin istuvat kuulosuojaimet ja käyttää niitä aina koko melualtistuksen ajan.

Suosittelemme yksilöllisiä, oman korvan mukaan valmistettuja tuotteita. Yksilöllisillä suojaimilla on huomattavia etuja verrattuna perinteisiin kuulonsuojaustuotteisiin. Suojaimet valmistetaan oman korvan mukaan, joten niitä on miellyttävä käyttää ja ne ovat tiiviit. Paineentunnetta ei kuitenkaan tule, koska suojaimissa oleva suodatin tasaa painetta. Yksilöllisissä tuotteissa on mahdollisuus säätää vaimennusta eri vaimennusfilttereillä.

Kuulonsuojaus

Mallinotto

Yksilöllisten kuulosuojainten valmistamiseksi tarvitaan malli asiakkaan korvasta. Mallinotto kestää noin viisitoista minuuttia ja sen suorittaa aina alan ammattilainen.

Mallinoton vaiheet:

  • Korvaan laitetaan vaahtomuovi- tai pumpulituppo. Tuppo suojaa tärykalvoa ja helpottaa valmiin mallin pois ottamista korvasta.
  • Korvaan ruiskutetaan silikonipohjainen, jähmettyvä malliaine.
  • Valmis malli poistetaan korvasta.

Esimerkkejä yksilöllisistä suojaimista:

Fidelity

Suojaimet tarjoavat tasaisen vaimennuksen ja ne eivät vääristä ääniä millään taajuusalueella.

Yksilölliset Fidelity-suojaimet sopivat loistavasti:

  • muusikoille ja live-musiikin kuuntelijoille
  • toimistokäyttöön esimerkiksi avokonttoreihin
  • urheilijoille

Industry

Industry-suojaimet soveltuvat käyttäjille, joiden on tärkeää saada selvää puheesta tai havaita työpaikan varoitusäänet. Tehokkaat Industry-kuulosuojaimet valmistetaan yksilöllisesti korvakäytävän muotoon ja ne noudattavat tarkasti DIN EN 352-2 -standardeja. Ne ovat hyvä vaihtoehto perinteisille kuppisuojaimille, sillä ne eivät vaikeuta kypärän, suojalasien tai puhelimen käyttöä.

Yksilölliset Industry-suojaimet sopivat loistavasti:

  • teollisuuteen
  • rakennuksille
  • autokorjaamoihin

Unitulpat

Yksilöllisesti valmistetut unitulpat auttavat nukkumaan yhtäjaksoista, parempaa unta, koska ne vaimentavat ympäristön ääniä. Unitulpat vaimentavat noin 24 dB ympäristön ääniä. Ne ovat pienet kooltaan ja miellyttävät käyttää. Voit nukkua myös korva tyynyllä. Suojaimet eivät ärsytä korvaa.

Motorbike

Motorbike-suojaimet on suunniteltu motoristeille kypärän kanssa käytettäviksi. Suojainten pieni koko ja pehmeä materiaali takaavat käyttömukavuuden ja yhteensopivuuden minkä tahansa kypärän kanssa.

Moottoripyöräsuojainten filtterit vaimentavat erityisesti korkeilla taajuuksilla esiintyviä ääniä. Esimerkiksi ajon aikana kuuluva tuulen suhina ja vauhdin äänet vaimenevat huomattavasti. Merkkiäänet ja puheäänet voi havaita normaalisti. Suojaimia ei tarvitse siis ottaa pois tankkauksen ajaksi ja niiden läpi voi kuunnella kypärän sisäistä radiota.

SoundScope

Metsästyssuojainten Mersu, Soundscope pro-tect iHunt, on Starkeyn uusin aktiivinen kuulonsuojain, joka on suunniteltu erityisesti metsästykseen. Pehmeitä ääniä vahvistetaan, jotta kuulet jahtieläimet ja samalla kuulosi on suojattu laukausten ääneltä. Soundscope pro-tect iHunt tarjoaa erinomaisen mukavuuden, mikä tarkoittaa, että voit käyttää niitä koko päivän ja voit olla varma, että suojaat myös kuulosi koko jahdin ajan.

Ainutlaatuisen muotoilun ja kuulosuojaimen sijainnin ulkokorvassa ansiosta, kuulet erittäin hyvin mistä suunnasta ääni tulee. Kuulosuojaimet ovat korvan sisässä, joten ne eivät vaikeuta ampumista, suojalasien tai hatun käyttöä.

Soundscope-aktiivikuulosuojaimiin voi liittää metsästysradion langattomasti kaulasilmukan avulla.

Lisää tuotteita verkkokaupassa.

Verkkokauppa

Kuuloxin verkkokaupasta tilaat
kätevästi kuulokojeet, kuulosuojaimet,
korvamonitorit, tarvikkeet ja sopivat paristot.

Start typing and press Enter to search