Motoristin melu

Asfaltti paistaa lumen jäljiltä. Kevät on koittanut ja moottoripyöriä vilisee katukuvassa enenevissä määrin. Onhan se ihanaa, pitkän talven jälkeen pääsee tuntemaan moottoripyöräilyn tuomaa vapauden tunnetta, ai että!

Moottoripyörä on vahattu ja kiiltää. Siitä tuleekin pidettyä usein hyvä huoli, parempi kuin omasta itsestään. Ajovarusteet ovat olennainen osa turvallista ajokautta. Ajovarusteisiin laskisin myös kuulosuojaimet. Kypärätkin ovat kehittyneempiä kuin ennen, mutta ilmavirtaukset tuovat kypärään todella kovan melun. Melu voi olla jopa yli 90dB. Kun melutaso on 88db ja melua kuuntelee 22min, on kuulovaurion riski jo suuri. Ja tietysti mitä kovemmaksi melu muuttuu, riittää lyhyempikin aika kuulovaurion syntyyn. Korvat ovat siis kovilla, mikäli niitä ei suojaa.

Moottorippyöräilyyn on olemassa monenlaisia kuulosuojaimia. Usein standard-suojaimet eivät pysy kunnolla korvissa tai kipeyttävät korvat. Eivät aina, riippuu täysin korvakäytävän mallista. Mikäli suojaimet on tehty korvista otettujen muottien mukaan, pitäisi suojainten olla miellyttävät korvissa pitkäänkin käytettynä. Vaimennukset yksilöllisiin kuulosuojaimiin voi valita itse. Suojaimet mahtuvat kypärän alle erinomaisesti.

Mikäli kiinnostus heräsi, katso Kuuloxin sivuilta motoristin suojaimet ja varaa aikaa mallinottoon. Suojaimet tulevat muutamassa viikossa, ellei nopeamminkin.

Älä hanki riesallista tinnitusta tai kuulonalenemaa. Kun ne kerran hankkii, ei niistä eroon pääse.

Turvallisia, hiljaisia ajokilometrejä!

Huomioitavaa:

  • Kypärän sisällä äänen taso voi olla jopa yli 90dB
  • Mikäli korvat soivat ajon jälkeen, tulisi kuulonsuojaukseen nopeasti kiinnittää huomiota
  • Yksilölliset suojaimet moottoripyöräilyyn ovat miellyttävät. Muotin mukaan tehdyt suojaimet eivät paina tai purista ja istuu todella hyvin kypärän alle

Start typing and press Enter to search